Author: admin33

Mooi Houtwerk Nijmegen

Wat kunnen meubelmakers en ontwerpers met het hout dat ‘over’ is bij de kringloopwinkel en de milieustraat? Wat zijn de eigenschappen de meubels die niet geschikt zijn voor de verkoop bij Het Goed en het resthout dat binnenkomt bij DAR? Welke houtsoorten zijn het? Wat is de samenstelling van het product? Welke bewerkingen zijn nodig? En op welke manier is daar ‘business’ van te maken? 

Dit zijn de belangrijkste vragen voor Mooi Houtwerk Nijmegen. Om deze vragen te beantwoorden organiseren we een aantal ontwerpsessie waarin we houtbewerkers en ontwerpers samen met studenten uitdagen om opzoek te gaan naar nieuwe toepassingen voor resthout. De beste ideeën worden vervolgens verder ontwikkeld.

Betrokken partijen: Het Goed, Dar, Xyleem, Zark, Heppie Hout, HAN

Mooi Plaatwerk Nijmegen

Wat kunnen ontwerpers met platen (MDF/HDF, spaan)? Zijn deze makkelijk te bewerken? (De)montabel en modulair te maken? Samen met Ikea en Het Goed gaan we dit uitzoeken.

Betrokken partijen: Het Goed, Dar, Ikea, Zark Ontwerpbureau

Mooi Fietswerk Nijmegen

Nijmegen kent jaarlijks zo’n 10.000 weesfietsen die in opdracht van de gemeente worden afgevoerd. Daarnaast komen er tientallen fietsen terecht bij Het Goed en DAR. De Nijmeegse ondernemer Han Frissen besloot hier iets aan te doen en redt met zijn onderneming Re-Cycled afgedankte (wees)fietsen van de schroothoop. Samen met hem en Het Goed verkennen we de mogelijkheden om leer-/werkplekken in te richten waar afgedankte fietsen worden gedemonteerd en gerefurbished. Om hier vervolgens weer zo goed als nieuwe fietsen van te maken en de kringloop te sluiten. 

Betrokken partijen: Het Goed, Dar, Re-Cycled, SSH&

Mooi Aardewerk Nijmegen

Jaarlijks wordt er veel servies bij kringloopwinkel Het Goed ingeleverd. Niet alles hiervan kan weer verkocht worden omdat het versleten, incompleet of simpelweg te ouderwets is. Het porselein wordt nu afgevoerd naar een puinbreker om er verhardings-/ophogingsmateriaal van te maken. Er is wellicht meer upcycling mogelijk. Dat willen we samen met Stichting Fabrikaat en het Technasium van het Mondial College gaan onderzoeken. 

Betrokken partijen: Het Goed, Stichting Fabrikaat, Mondial College 

Contact

  • Telefoon:

    06 513 96 369

  • E-Mail:
    info@mooiwerknijmegen.nl

Volg ons

Meedoen?

Meedoen?

Bel 06 513 96 369
of mail
info@mooiwerknijmegen.nl.

x
Top